Zdravá špaldová bublanina
Skvelá špaldová bublanina s ovocím, recept. Rozmýšľate, čo pripraviť na desiatu alebo chcete jedoduchý, zdravý koláč ku káve? Vyskúšajte túto rýchlu špaldovú bublaninu bez cukru.
Ingrediencie:
1.5 hrnčeka špaldová celozrnná múka
1/3 hrnčeka olej (kokosový alebo olivový)
1/3 hrnčeka erytritol
1 hrnček mlieko (napr. makové mlieko - môže byť aj obyčajné)
2 ks vajce
1 kypriaci prášok
Ovocie – lesné ovocie alebo broskyne/marhule
Postup:
Vajcia vyšľaháme s erytritolom. Špaldovú múku vymiešame s kypriacim práškom. Tekuté ingrediencie zmiešame spolu. Následne všetko (okrem ovocia) spolu dôkladne vymiešame. Zmes prelejeme z misky na menší plech vystlaný papierom na pečenie. Na záver rovnomerne poukladáme na vrch kúsky ovocia.
Pečieme na 180 stupňoch približne 25-35 minút.